A II. világháború fegyverei, járművei

PTRD 1941 páncéltörő puska

2017. október 01. - Habitus

A Degtyarov PTRD 1941 kevés alkatrészből álló, egyszerű felépítésű páncéltörő puska volt, kétlábú állvánnyal és egyszerű forgózárral, töltése egyenként történt. Irányzéka csapó, vagy rögzített 500 méteres beállítású volt. A hátralökés csökkentésére a csőszájféken kívül rugózó tusával, legömbölyített toldattal látták el.

ptrd.gif

A rugózó hátralökésnél a legömbölyített toldat a zárdugattyú karját fel­lökte, a zár kinyílt és a hüvelyt lefelé kivetette. A PTRD kezelése igen rövid idő alatt elsajátítható volt, kis tömegénél fogva alegysé­gek közvetlen fegyvere is lehetett. A legtöbb orosz fegyverhez hasonlóan, minden időjárásban megbízhatóan működött. Alkalmazása 500 méter távolságig terjedt, páncélosok és páncélozott járművek ellen.

TECHNIKAI ADATOK

  • Űrméret: 14,5 mm
  • Méretek: csőhossz 1215 mm; teljes hossz: 2100 mm
  • Tömeg: 21 kg
  • Tűzgyorsaság: 10 lövés/perc
  • Lövedék torkolati sebessége: 1012 m/sec
  • Tár befogadóképessége: nincs tár

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr6812916389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása