A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - Marcello-class

2017. október 06. - Habitus

 

marcello.jpg

A Marcello-osztály a háború kezdetére kifejlesztett, széleskörűen alkalmazható nagy- hatótávolságú tengeralattjáró osztály volt. A 70 méter hosszú hajók 100 méter mélyre merülhettek, 8 torpedóvető-csővel (4 a hajóorrban, 4 a farban) és két 100 mm-es fedél- zeti löveggel voltak felfegyverezve; a későbbiekben a második világháború legjobb olasz tengeralattjáróinak bizonyultak. Ennek ellenére az osztály 9+2 (Cappellini-alosztály) meg- épült hajója közül 9 elpusztult a háború folyamán, egy egység pedig – az Enrico Dandolo – 1943. szeptemberében megadta magát a szövetségeseknek.

Az osztály névadó hajóját 1938-ban állították szolgálatba, és 1941 februárjában a HMS Montgomery angol romboló az Atlanti-óceánon elsüllyesztette. A Commandante Cappel- lini-t pedig a japánok foglalták le és UIT-24 néven a németek állították szolgálatba.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr8812932979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása