A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - U-Boat IXB

2017. szeptember 24. - Habitus

 

type9b.jpg

A IXB típust a IX-es típusból fejlesztették ki kisebb módosításokkal. Elsősorban a hatótávolságát növelték meg, nem véletlen, hogy néhány IXB-nek az USA partjainál és Freetown közelében volt a működési területe. A tengeralattjáró 23 torpedó tárolására volt képes, melyekkel megfelelő parancsnok irányítása alatt komoly ütőerőt képviselt a konvojok elleni harcban. Összesen 14 db épült a típusból.

A IXB típus nagyon sikeres volt, hajói átlagosan 100 000 tonna hajóteret süllyesztettek el a harcok folyamán. Egyik nevezetes IXB típusú hajó az U-123, mely Hardegen parancs- noksága alatt 1942 elején megnyitotta a harcot az amerikai vizeken, és elsüllyesztette az első hajót, a Norness tankhajót. Az U-107 pedig Hessler parancsnoksága alatt több sikeres támadást hajtott végre konvojok ellen Afrika partjainál.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr6812889282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása