A II. világháború fegyverei, járművei

Lee-Enfield No. 4T mesterlövészpuska

2017. november 01. - Habitus

Lee-Enfield No. 4 Mark I-es pontosságának köszönhetően mutattak be a háború folyamán egy mesterlövész változatot, amelyik megőrizte az eredeti fegyver jó tulaj- donságait, de kiegészült egy távcsővel.

lee4t.gif

A legyártott fegyverek egy részét a "Holland & Holland" cég közreműködésével alakították át úgy, hogy rákerült egy kiemelkedő támasztó-csík a puskatusra, valamint rászerelték a távcső tartórészét és persze magát a távcsövet is. Ezek a 3x nagyítású távcsövek (No.32) mindegyike számozott volt, az elkészült fegyverekbe (bal csőfalba) beleütöttek egy "T" betűt (Telescopic Models), a Holland & Holland cég jelét (S51) és a távcső szériaszámát. Megközelítőleg 30 000 darab No. 4 Mark I(T)-t gyártottak, a típus az egyik legjobb mesterlövész puskának bizonyult a világháború folyamán.

TECHNIKAI ADATOK

  • Űrméret: .303 (7,7x56 mm R)
  • Méretek: csőhossz 640 mm; teljes hossz: 1129 mm
  • Tömeg: 4,14 kg
  • Tűzgyorsaság: reteszelős, minden lövés után újratöltést igényel
  • Lövedék torkolati sebessége: 751 m/sec
  • Tár befogadóképessége: 10 töltény, két oszlopban

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr3813142248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása