A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - Type J-3 (Junsen)

2017. szeptember 25. - Habitus

 

type_j3.jpg

A két egységből álló osztályt (I-7 és az I-8), a KD (Kaidai) osztályból fejlesztették ki. Az osztály hajói képesek voltak egy Yokosuka E14Y repülőgép hordozására és indítására, mivel fedélzetükön hangárral és katapulttal is rendelkeztek. A Junsen Type J-3 hosszú- járatú tengeralattjáró-osztály hajói akár 26 000 km-t is megtehettek egyhuzamban tankolás nélkül. Ez igen alkalmassá tette őket mind járőrfeladatokra, mind hosszú távú küldetések teljesítésére. (Az osztály egyik hajója, az I-8-as pl. 1943-ban Franciaország német megszállásakor elhajózott Európába, majd vissza Japánba).

Az osztály első hajóját az I-7-t a Kurei Hajógyárban bocsátották vízre 1935 júliusában és 1937 márciusában állították szolgálatba. Pályafutása 1943. június 22-én ért véget, amikor a Kiska-szigetek közelében súlyosan megrongálta az amerikai USS Monaghan romboló.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr9012896180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása