A II. világháború fegyverei, járművei

Kawanishi Baika kamikaze repülőgép

2017. november 16. - Habitus

Kawanishi Baika (Bogárka) kamikaze repülőgép a német Fieseler Fi 103R Reichenberg japán változataként jött létre a II. világháború vége felé. A gép tervezése során a Fieseler Fi-103 terveit vették alapul a japán mérnökök: egy kicsiny, minimálisan műszerezett pilótakabint alakítottak ki a törzs közepén, és a hajtómű felfüggesztését is átalakították.

baika.png

A több ponton is módosított, Maru Ka-10 azonosítóval ellátott hajtómű tartóit ugyanis megmagasították, hogy a szívótorok elemelkedjen a gép törzsétől, és a hajtóművet ne takarja ki a kabintető. Az eredeti V-1 szárnyait is módosították, a keskeny, rövid szárnyak ugyanis az irányított repüléshez nem termeltek elégendő felhajtóerőt. Indítását – úgy, mint a németek – kilövősínről vagy bombázógépekből átalakított hordozókról tervezték. Harctéri alkalmazására azonban sohasem került sor, talán 1-2 prototípus épült meg.

TECHNIKAI ADATOK (tervek szerint)

  • Méretek: fesztáv 6,60 m; hossz 7,02 m; magasság ? m
  • Súly: 750 kg (üresen); 1430 kg (harckészen)
  • Személyzet: 1 fő
  • Fegyverzet: 250 kg-s robbanótöltet
  • Motor: egy 2,9 kN tolóerejű Maru Ka-10 pulzáló rakétahajtómű
  • Hatótávolság: 300 km
  • Teljesítmény: max. sebessége 556 km/h

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr7413284487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása