A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - Platino-class

2017. október 06. - Habitus

 

platinoclass.jpg

1932-ben, az olaszok elkezdték a "600"-as osztályú egységek gyártását, amelyek 650 tonnásak voltak. Azonos konfigurációban épültek a "Sirena" (12 hajó), a "Perla" (10 hajó), az "Adua" (17 hajó) osztályok tengeralattjárói. A "Platino" osztálynál (13 hajó) a súlyt 710 tonnára növelték.

Az olasz kapituláció után három Platino-osztályú tengeralattjáró (Nichelio, Giada és a Platino) került a szövetségesek felügyelete alá, ezek közül a Nichelio-t átadták a Szovjetuniónak, ahol S.41-ként állították szolgálatba. Az osztály névadó hajója a La Spezia-i O.T.O. hajógyárban 1941 júniusában vízre bocsátott, és már ugyanaz év októberében szolgálatba állított Platino volt. Túlélte a háborút, 1948-ban vonták ki a szolgálatból és szétbontották.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr8212932875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása