A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - Type C-1 (Hei-Gata 1)

2017. szeptember 25. - Habitus

 

type_c1.jpg

A II. világháború folyamán Type C-1 osztálynak 5 nagyhatótávolságú óceánjáró hajója készült el Sasebo és Kobe hajógyáraiban és állt szolgálatba 1940 és 1941 folyamán. Ezek a modern egységek 25 000 km körüli hatótávolságuk miatt igen alkalmasak voltak járőrfeladatokra a hadszíntér egész területén. A C1 osztály a Type KD6 továbbfejlesztett változataként képes volt a Kaiten típusú kamikaze emberi torpedók indítására, de alkalmasak voltak törpe-tengeralattjárók hordozására is – pl. ilyen tengeralattjárók szállították a Pearl Harbort megtámadó egységeket.

Az osztály első hajóját az I-16-t a 1938-ban bocsátották vízre a kobei Mitsubishi Hajó- gyárban, és 1940 márciusában állították szolgálatba. Pályafutása 1944. május 19-én ért véget, amikor az Alexander-fok környékén az amerikai USS England kísérő-romboló vízibombákkal elsüllyesztette.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr3612896268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása