A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - U Class (Group 1-3)

2017. szeptember 24. - Habitus

 

u_class.gif

A brit U-osztályú tengeralattjárók egyenes leszármazottjai voltak az I. világháború során alkalmazott H-osztálynak, amelyet partmenti járőrfeladatokra terveztek. Elsősorban az Északi-tenger és a Földközi-tenger vizein alkalmazták ezeket a tengeralattjárókat. Javított, továbbfejlesztett változata a későbbi "V-osztály" lett.

Az osztály hajóit háromféle változatban (U class1, U class2, U class3) építették meg, csak kisebb eltérések voltak a torony felépítésében, a fegyverzetben és a torpedó-vetőcsövek elrendezésében. Az osztály különböző változataiból 1937-1943 között összesen 49 hajó épült, amelyek közül 19 pusztult el a harcok folyamán. Az osztály legsikeresebb hajója a HMS Upholder volt.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr612889460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása