A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - S Class

2017. október 06. - Habitus

 

s_class3.gif

Az "S-osztály" tengeralattjárói közepes méretű, járőrszolgálatra kifejlesztett 600 tonna körüli vízkiszorítású egységek voltak, rendkívül jó manőverező- és merülő képességgel. Fegyverzetét az orrba koncentrálták, itt helyezkedett el mind a 6 torpedóvető-cső. A sike- res konstrukciót majdnem a háború egész ideje alatt gyártották, kisebb különbségekkel, többféle csoportokban. Ilyen volt például, hogy a későbbi egységek már teljesen hegesz- tett hajótesttel készültek, azáltal az addigiaknál jóval mélyebbre merülhettek.

1931-1943 között 66 darab "S-osztályú", azaz S betűs névvel elnevezett tengeralattjárót építettek a brit haditengerészet részére, ezekből 18 pusztult el a háború folyamán, köztük a HMS Spearfish és a HMS Salmon.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr8712933609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása