A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - A Class

2017. október 06. - Habitus

 

a-class.gif

Az A-osztályú tengeralattjárók a T-osztály továbbfejlesztett változata, kifejezetten a távol-keleti hadszíntérre tervezték őket – meglehetősen megkésve. Az új hajóosztály igen nagy hadműveleti hatótávval rendelkezett, erősebb diesel-motorokat kapott és kissé megnö- velték a hajótest hosszát. Fő fegyverzete 10 torpedóvető-csőre nőtt (hajóorrban 4 + 2 külső vetőcső, hajófarban 2 + 2 külső vetőcső). Az egységek teljes egészében hegesztett hajótesttel készültek, ezáltal nőtt az elérhető legnagyobb merülési mélység is.

A hajóosztályból 46 darab tengeralattjárót építettek, többet is terveztek, de a háború végén a legtöbbet végül törölték. A megépült 46 egysége közül 2 pusztult el a hadmű- veletek folyamán.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr6412933655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása