A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - Salmon-class

2017. október 04. - Habitus

 

salmon_class.jpg

A majdnem 1500 tonna vízkiszorítású Salmon-osztályt a Porpoise-osztályból fejlesztették ki. Ezek a több mint 90 méter hosszú tengeralattjárók nyolc torpedó-vetőcsővel (6 az orrban, 2 a hajófarban) rendelkeztek, legénységük pedig előbb 54+5 fő volt. Az első hajó 1937 áprilisában került besorolásra, de csak addig álltak szolgálatban, amíg a kor köve- telményeinek jobban megfelelő Sargo-osztály egységeivel le nem váltották őket.

Az osztály névadó hajóját – az USS Salmon-t (SS-182) – 1938. március 15.-én állították hadrendbe. A 6 megépült tengeralattjáróból (Salmon, Seal, Skipjack, Snapper, Stringray, Sturgeon) egy sem pusztult el a harcok folyamán, és meglehetősen sikeresen tevékeny- kedtek a Csendes-óceáni hadszíntéren. 1945-ben valamennyit kivonták a szolgálatból.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr712927955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása