A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - Argonaut-class

2017. október 02. - Habitus

 

argonaut_a-class.jpg

A V-4-nek is nevezett osztályt az 1920-as években kezdték el építeni az amerikai hadi- tengerészet megrendelésére. A meglehetősen nagyméretű egység alapfegyverzetét két darab 152 mm-es (6 hüvelykes) löveg, az orrban 4 torpedóvető-cső, a hajófarban pedig két aknarakó cső jelentette. Ez utóbbi segítségével volt képes a fedélzeten hordozott 60 darab akna telepítésére. Ennek következménye a nagyméretű hajótest, valamint, hogy egyik harci funkcióját (torpedótámadás, aknarakás, fedélzeti bombázás) sem tudta ma- radéktalanul ellátni; a későbbiekben kiszerelték az aknatelepítő csöveket, és a hajótípus szállító-tengeralattjáróvá minősítették át.

A portsmouth-i hajógyárban épült USS Argonaut tengeralattjárót – az osztály névadó, és egyetlen megépült hajóját – 1928. április 2-án állítottak hadrendbe. Japán rombolók süly- lyesztették el 1943. január 10-én Új-Guinea közelében.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr512918473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása