A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - Brin-class

2017. október 06. - Habitus

 

brin.jpg

A típus tervezése 1930-as évek közepén kezdődött, egy korábbiaknál modernebb, jobb teljesítményű, széleskörűen alkalmazható óceánjáró-tengeralattjárót kívántak létrehozni az olasz flotta számára. A nagy hatótávolságú Brin-osztályú tengeralattjárók megfeleltek ezeknek az elvárásoknak, kiválónak bizonyultak távoli vizeken a hadműveletek végrehaj- tására. A hajók merülési mélysége elérte a 100 métert, 8 torpedóvető csővel látták el (4 a hajóorrban, 4 a farban), merülési ideje 45 másodperc volt.

A Brin-osztály 5 megépült és szolgálatba állított hajója közül 4 pusztult el a háború folyamán, az osztály névadó hajója a Brin pedig 1943 szeptemberében megadta magát a szövetségeseknek. Ezután átvezényelték az Indiai-óceánra, ahol kiképző-hajóként szolgált a háború hátralevő részében.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr312932893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása