A II. világháború fegyverei, járművei

Type 2 Ka-Mi úszó harckocsi

2017. szeptember 20. - Habitus

A Type 2 Ka-Mi fejlesztése a 30-as években kezdődött. A Type 95 Ha-Go könnyű harckocsit próbálták légtartályok felszerelésével úszóképessé tenni. A siralmas eredmények arra késztették a tervezőket, hogy a harckocsit alapjában véve érintetlenül hagyva lássák el kiegészítő pontonokkal, és így biztosítsák a szükséges felhajtóerőt.

type2_kami.jpg

Az új Type 2 sorozatgyártása 1942-ben vette kezdetét. Ez a típus volt a legáltalánosabban használt japán úszóharckocsi. Gyártása alatt számos fejlesztést hajtottak végre rajta, például rádió adó-vevővel és a személyzet kommunikációját segítő belső telefonrend- szerrel látták el, továbbá helyet szorítottak egy fedélzeti szerelőnek is. A Type 2-est elsősorban a gyalogság támogatására, 1944-től kezdve pedig beásott "kiserődként" szigetek védelmi rendszerében használták. Utóbbi megoldás persze semmissé tette a típus összes taktikai előnyét. A japán hadiipar túl keveset tudott gyártani ebből az elis- merésre méltó páncélosból, s így az nem érhette el a tőle elvárt a hatást.

TECHNIKAI ADATOK

  • Méretek - hosszúság 7,42 m (pontonok nélkül); szélesség 2,78 m; magasság 2,34 m
  • Súly: 11 301 kg; a pontonok nélkül 9571 kg
  • Személyzet: 5 fő
  • Fegyverzet: egy 37 mm-es páncéltörő ágyú; két 7,7 mm-es géppuska
  • Páncélzat: 6-12 mm-ig
  • Hatótáv: úton 199,5 km; vízen 149,6 km
  • Motor: egy 110 LE (164,1 kW) teljesítményű hathengeres léghűtéses dízelmotor
  • Teljesítmény: max. sebessége úton 37 km/h; vízen 9,7 km/h;

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr7712879920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása