A II. világháború fegyverei, járművei

Bazooka M1A1 kézi páncéltörő

2017. szeptember 18. - Habitus

Az amerikai M1A1 Bazooka 60 mm-es rakétavető vállról indítható páncéltörő eszköz volt, amelyet 140 méter távolságról alkalmazhattak páncélozott célok ellen. A fegyver kumulatív elven működő harci fejrésze 100 mm páncél átütésére volt képes. Az 1,5 kg tömegű rakétát a majdnem másfél méter hosszú, 7 kg tömegű vetőcsőből az elsütő billentyű meghúzásával keltett elektromos impulzus indította.

bazooka1.jpg

A légideszant csapatok páncéltörő képességét nagy mértékben fokozták a nagy meny- nyiségben alkalmazott kumulatív hatású, kézi indítású rakétafegyverek. Sok Bazooka-t szállítottak az Egyesült Államok szövetségeseihez, és amikor a németek zsákmányoltak egyet, lemásolták a konstrukciót, így hozva létre a Raketenpanzerbüchse-t.

TECHNIKAI ADATOK

  • Űrméret: 60 mm
  • Méretek: csőhossz 1391 mm; teljes hossz: 1391 mm
  • Tömeg: 8,9 kg (harckészen)
  • Tűzgyorsaság: 2 lövés/perc
  • Lőtávolság: 80 m

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr1312873048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása