A II. világháború fegyverei, járművei

A haditechnika és a hadtörténet iránt érdeklődőknek [0.]

2017. szeptember 17. - Habitus

A II. világháború az emberiség történetének eddigi legnagyobb fegyveres konfliktusa volt. A legelterjedtebb álláspont szerint kezdetének a Lengyelország elleni 1939. szep- tember 1-i német támadást veszik a történészek, a végét pedig 1945. szeptember 2-i Japán kapituláció aláírásának idejére teszik. (Európában Németország feltétel nélküli megadásával, 1945. május 8-án fejeződött be a háború.)

ww2-2.jpg

Amivel itt elsősorban foglalkozni fogunk: Milyen gyors volt egyik vagy másik világhábo- rús repülőgép? Mikor készült, mennyit gyártottak belőle? Mekkora volt a német Mauser K98k vagy az amerikai M1 Garand ismétlőpuska hatásos lőtávolsága? Milyen volt a német, a brit vagy az amerikai harckocsik páncélzata vagy a lövege? Egyszóval, meg- próbáljuk bemutatni a II. világháború haditechnikáját, törekedve arra, hogy a kevésbé ismert, ritkábban említett fegyverekről, hadihajókról, repülőgépekről, harckocsikról is szó essen. Nem mellékesen – a fegyverekhez kapcsolódóan – amikor időnk épp engedi, fel- elevenítjük a világháború egy-egy érdekesebb, illetve meghatározó eseményét is.

Köszönjük a figyelmet, máris lehet válogatni a fenti kategóriák között!

a Szerk.

(Egyszer valamikor réges-régen, már megírtuk mindezt egy html-es honlapon, de azt az idő és a fejlődés elsodorta. Most megint közzétesszük, folyamatosan töltjük fel, illetve bővítjük, ahogy időnk engedi...)

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr8612872316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása