A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - Type KD1 és 2 (Kaidai 1-2)

2017. szeptember 27. - Habitus

 

type_kd1.jpg

A Japán haditengerészet közepes méretű tengeralattjáró osztálya, melyet a német első világháborús U-139 tengeralattjáró alapján kezdtek el építeni. A Kaidai 1 osztály hajója az I-51 (csakúgy mint utódai) már kettősfalú hajótesttel készült el 1924-ben. Ennek a hajó- nak a tervei szolgáltak alapul a későbbi típusok (KD3-KD7) számára. Az I-51 1932-ben új, nagyobb teljesítményű kísérleti meghajtást kapott, de a harcokban már nem vett részt, 1941-ben leselejtezték és szétbontották.

A Kaidai 2 osztály szintén egyetlen hajója az I-52/I-152 (alig különbözött a KD 1-től) a japán flottában iskola- és kiképzőhajóként szolgált 1942 közepéig. Ez az osztály eredetileg már 6 hajóból állt volna, de a többi öt egységet törölték az építési tervből. (A hajót nem szabad összekeverni egy későbbi, jóval nagyobb Hei-Gata 3-osztályú hajóval, melyet szintén I-52 néven lajstromoztak a japánok.)

Technikai adatok (Kaidai 1)


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr6312899480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása