A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - Type C-2 (Hei-Gata 2)

2017. szeptember 27. - Habitus

 

type_c2.jpg

A Type C1 osztályból kifejlesztett C2 osztály három nagyhatótávolságú tengeralattjárója alig különbözött elődjétől – gyakorlatilag minden teljesítménymutató megegyezett azzal. Ezek az egységek is rendkívül alkalmasak voltak járőrfeladatokra a hadszíntér egész területén nagy hatótávolságuk miatt. Az osztály első hajóját 1943 júniusában bocsátották vízre, és 1944 februárjában állították szolgálatba. A C2-osztály összes egysége szintén képes volt törpe-tengeralattjárók hordozására.

1943/44-ben 3 ilyen típusú hajó készült el és állt szolgálatba. Az osztály első hajóját – az I-46-t – a Sasebo-i Hajógyárban bocsátották vízre 1943 júniusában és 1944 februárjában már szolgálatba is állították. Pályafutása 1944. október 27-én ért véget, amikor a Leyte-sziget környékén eltűnt egy küldetés során. Az osztály három hajója közül egyedül az I-47 élte túl a harcokat, miután 1945 augusztusában adta meg magát az amerikaiaknak.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr7512899406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása