A II. világháború fegyverei, járművei

Tengeralattjáró típusok - Type A-2 (Ko-Gata 2)

2017. szeptember 26. - Habitus

 

type_a2.jpg

Az egy egységből álló osztály a Type A1 továbbfejlesztéseként jött létre. Ez a hajó is képes volt egy Yokosuka E14Y repülőgép hordozására és indítására, de a módosítások folytán sebessége kisebb lett, mint a korábbi típusé, viszont megnövelték a hatótávolságát – több mint 30 000 km-re. Külsejében hasonlított elődjéhez, csak néhány kisebb módosí- tást hajtottak végre a tervezők. A későbbiekben ezt a nagyméretű, nagyhatótávolságú tengeralattjárót fejlesztették tovább a japán mérnökök, és ennek alapján hozták létre az AM tengeralattjáró-osztályt.

Az osztály egyetlen hajóját az I-12-t a kobei Kawasaki Hajógyárban bocsátották vízre 1943 augusztusában és 1944 májusában állították szolgálatba. Pályafutása 1944 novemberé- ben ért véget, amikor Los Angeles partjainál az USS Arden és az USCG Rockford kutter mélyvízi bombákkal elsüllyesztették.

Technikai adatok


Ismertebb tengeralattjárók listája *


 

A bejegyzés trackback címe:

https://2vilaghaborufegyverei.blog.hu/api/trackback/id/tr8312899358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása